Warredal, een magische vakantie in de natuur

Project in de kijker: Warredal

Een magische vakantie in het midden van de natuur? Dat vindt u bij Warredal in Maaseik.

In 2004 maakten we al eens een ontwerp voor de inkom en het privédomein. 19 jaar later is er door de groei van het park behoefte aan vernieuwing. Warredal deed terug beroep op onze kennis en expertise in het ontwerp en de aanleg van representatief en architectonisch groen.

Nauwe samenwerking

Bij het ontwerp was het belangrijk dat we rekening hielden met het logistieke aspect zoals de fietsenverhuur, het technisch onderhoud en de caddy’s voor het ophalen van de was. Hiervoor werkten we nauw samen met de bouwheer om dit praktisch én esthetisch op te lossen. Uiteindelijk kozen we ervoor om alle logistieke zaken rond het hoofdgebouw te plaatsen.

Ovalen vormen

In ons ontwerp maakten we gebruik van ovalen vormen die zowel in het grind als de beklinkering terugkomen. De ovalen vormen staan voor de link met waterdruppels. Op het recreatiedomein zijn namelijk heel wat wateractiviteiten mogelijk!

Planten voor de bloemetjes en de bijtjes

Op het domein in Maaseik is de grond tijdens de zomer heel droog en tijdens de winter heel nat. Om deze reden kozen wij ervoor om planten te gebruiken die weinig water nodig hebben in de zomer én tegen een stootje kunnen in de winter.

We maakten gebruik van inheemse en zuiderse planten, dennenbomen en een bijenboom die veel nectar levert.

Beregening

Voor de beregening van de planten plaatsten wij de kabels waarna DD Pomp- en beregeningstechnieken de programmatie ervan deed.

In volle bloei

Benieuwd hoe dit project eruit ziet als alles mooi in bloei staat? Houd onze website in de gaten!

Bent u op zoek naar een tuinarchitect voor het ontwerp of de aanleg van uw droomtuin? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts! Wij gaan samen met u op zoek naar een oplossing op maat van uw tuin.