4 oplossingen voor meer privacy in uw tuin

Sinds de coronacrisis ons verplicht om vaker thuis te zijn, hechten we meer belang aan een tuin die ons een vakantiegevoel geeft. Een eigen groene oase om in weg te dromen, te genieten van het zomerweer en om in alle rust onze staycation door te brengen. Zónder dat de buren meekijken.

Hagen

Een haag is een groene afsluiting die u op natuurlijke wijze veel privacy biedt. Een bladhoudende haag garandeert het hele jaar rond voldoende privacy, maar ook bladverliezende planten zijn een optie. Denk maar aan een beukenhaag, die zijn dorre blad behoudt tot aan het voorjaar.

Wilt u geen jaren wachten tot uw nieuwe haag voldoende beschutting biedt? Kies dan voor snelgroeiende haagplanten of, nog beter, een kant-en-klare haag. Bij een voorgekweekte haag kiest u eenvoudig de ideale hoogte en lengte voor uw tuin en moeten de voorgemaakte panelen enkel nog op de juiste plaats worden geplant en vastgemaakt aan palen.

Meerstammige struiken of bomen

Meerstammige struiken of bomen zoals de esdoorn of de trompetboom zijn ook erg geschikt om privacy te creëren. Door de verdeling over meerdere stammen worden deze bomen en struiken minder hoog, maar wel breder. Ze hebben dus veel bladeren op zichthoogte en blokkeren zo op een natuurlijke manier de inkijk in uw tuin. Bovendien vormen de grillige stammen een mooie eyecatcher zodat deze privacyoplossing ook nog eens bijdraagt aan de esthetiek van uw tuin.

Houten schuttingen

Wenst u wel meer privacy, maar moet dat niet per se in de vorm van planten of bomen? Dan kan u ook kiezen voor een houten schutting. Met een houten tuin- of vlechtscherm of een schutting met wilgentakken houdt u ook eenvoudig nieuwsgierige blikken buiten en geeft u uw tuin een natuurlijke uitstraling.

Schanskorven

Een andere oplossing voor instant privacy is het gebruik van schans- of gaaskorven. Dat zijn gesloten metalen korven van gegalvaniseerd staal in de vorm van een wand. Ze kunnen worden opgevuld met natuursteen, keien, schors of een ander materiaal en zorgen dankzij de combinatie van industriële en natuurlijke materialen voor een stijlvolle tuinafsluiting. Bovendien zijn schanskorven erg duurzaam en vragen ze, in tegenstelling tot een haag of een schutting, geen onderhoud.