Hogeschool PXL creëert uitnodigende ontmoetingsplaats voor studenten

“Zowel in ons onderwijs als in ons onderzoek zetten we in op authenticiteit, innovatie en creativiteit. Met deze ‘open classroom’, 170 m² in openlucht maar uitgerust met alle nutsvoorzieningen, hebben we een plaats gecreëerd waar studenten, collega’s en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten in een niet-klassieke setting. Uiteraard zal al snel blijken dat studenten deze ruimte ook zullen inpalmen voor meer studentikoze activiteiten, hetgeen zeker geen probleem is, integendeel: ‘hoe meer leven, hoe meer vreugd.”

“Omdat we als hogeschool duurzaamheid hoog in het vaandel voeren hebben we bij de materiaalkeuze gekozen voor beton, zowel voor de tegels als voor de zitelementen. We zijn dan ook zeer verheugd met Ebema een partner te hebben gevonden die onze technische en creatieve wensen heeft kunnen omzetten in een nieuw product, de C-XL en in een nieuwe beleving: onze Open Classroom!”

Dave Hendriks, Hogeschool PXL

“Creativity makes the difference” is de slogan van Ebema – Stone & Style. Er is weinig dat wij niet in beton kunnen maken. De zoektocht van Hogeschool PXL naar een uitnodigende ontmoetingsplaats voor studenten en bezoekers was een mooie uitdaging voor Tuinarchitectuur Willy Reynders en het ontwerpteam van Ebema – Stone & Style.

“Het resultaat? De C-XL zitbank. Een nieuwe en unieke betonnen zitbank gevormd als een C, speciaal door Ebema ontworpen en geproduceerd voor de PXL. Door de elegante en speelse kromming van de bank blijft er geen vuil onder liggen en krijg je een onderhoudsvriendelijke omgeving waarbij de bank naadloos overvloeit in de verharding. Daarnaast zorgt deze C-vorm er ook voor dat de Ledverlichting visueel beter tot zijn recht komt. De paaltjes met stopcontacten krijgen dezelfde afwerking als de banken en de buitentegels, zodat alles één mooi afgewerkt en uniform geheel vormt. Dankzij de ongelimiteerde mogelijkheden, duurzame constructie en moderne stijl, creëert beton een highend look voor elk project, en krijg je een harmonieus huwelijk tussen esthetisch design en gebruiksvriendelijk comfort.” 

Sonja Kuypers, CEO Ebema – Stone&Style