Zilver als Limburgse tuinaannemer

Op vrijdag 10 november behaalde Willy Reynders de zilveren medaille in de wedstrijd “De Limburgse Tuinaannemer”. De prijs werd gewonnen met een privétuin temidden van de rustgevende natuur in Heusden-Zolder die omgetoverd werd tot een schitterende groene oase. Hieronder kan u het verslag van de jury lezen.

Het framewerk van de besloten achtertuin wordt gevormd door groenblijvende hagen en heestermassieven, uitgevoerd in onder meer Taxus baccata en Lonicera nitida. Binnen deze contouren herbergt de tuin schitterende terrassen uitgevoerd in Belgische blauwe hardsteen en in ipé-hout. De padenstructuur is uitgevoerd in kleiklinkers.

Verder vinden we in deze prachtige tuin ook een opvallende waterpartij. Bijzonder knap is de randafwerking van deze waterpartij die uitgevoerd is in een aluminium afboording, netjes omzoomd door een sfeervol keienbed. De keienstructuur komt bovendien terug in een rugdekkende achterwand van het nabijgelegen terras, vakkundig uitgevoerd in schanskorven.

De tuin ademt een gezellig groen karakter uit. Bepalend hierin zijn grotere beplantingsmassieven aangevuld met planten die veelal een blauwe accenttint aanleveren: Liriope muscari, Caryopteris x clandonensis, Lavendula angustifolia. Volwassen bomen brengen de nodige ruimtewerking. We ontdekken onder meer Liquidambar styraciflua, Aesculus x carnea ‘Briottii’ en Cornus in soorten.

Een verscholen tuindeel is ingericht als Buxustuin met eerder klassiek patroon, opgevuld met rozengroepen en vaste planten.