De impact van corona op onze tuin

De coronacrisis verplicht ons enerzijds om vaker in ons kot te blijven, maar brengt ons anderzijds meer naar buiten. In onze eigen tuin welteverstaan. We ontdekken onze buitenruimte op een andere manier, hechten weer meer belang aan groen, willen het in de tuin graag gezellig maken en kweken soms zelfs groene vingers met een eigen moestuin.

Meer groen

Eerder haalden we al aan dat privacy nu extra belangrijk is om in alle rust van onze tuin te genieten. Maar we willen met z’n allen ook weer meer groen en leven in de tuin. Bomen, bloemen en planten creëren niet alleen een mooi uitzicht. Ze trekken ook leven aan en zorgen voor meer biodiversiteit door bijvoorbeeld vlinders en andere insecten te lokken. Daarnaast zijn nestkastjes en voedertafels een goede manier om de vogels in je buurt een handje te helpen en te genieten van hun vrolijke fluittonen.

Veilig samenzitten

Aangezien je buiten met meer mensen mag samenkomen dan binnen, wordt onze tuin nu vaker gebruikt als ontmoetingsplaats. We kunnen er veilig samenzitten met vrienden en familie, want de kans op besmetting is kleiner in de buitenlucht én je kan er makkelijker afstand houden. Het enige wat je nodig hebt voor een gezellig onderonsje is een knus hoekje in je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een leuk terras met toffe tuinmeubelen en een vuurkorf of verwarmingselement of een poolhouse met een overkapping waaronder de sfeer zelfs tijdens een zomerse regenbui optimaal blijft.

Wellness

Ontspannen en genieten doet ieder op zijn manier. De ene smult graag van een lekkere barbecue, de andere trekt zich liever terug in een zen-hoekje om van de rust te genieten. Ook een eigen wellness is een populaire manier om een vakantiegevoel te creëren in je eigen tuin. Een zwembad is dan de meest voor de hand liggende keuze omdat het hele gezin hiervan kan genieten, maar een jacuzzi, hottub, sauna of infraroodcabine kunnen ook voor de nodige ontspanning zorgen.

Moestuinen

In coronatijden zijn moestuinen erg populair geworden. Niet onlogisch, want een moestuin met fruit, groenten en kruiden zorgt voor afleiding voor of na de vele uren thuiswerk én levert verse ingrediënten om mee aan de slag te gaan. Leifruit kent zijn opmars in de kleinere tuinen waar geen plaats is voor een grote fruitboom en ook de plukkruiden zoals munt, tijm, rozemarijn, basilicum… zijn gegeerd.